China: Scădere bruscă a importurilor de bușteni din Germania

mai 20, 2024
Sursa:
ITTO/Fordaq
Vizualizări:
87
  • text size

Importurile de busteni din China din Germania au scazut cu 65% la 413.000 de metri cubi, evaluate la 62 de milioane de dolari, ambele in declin cu 68% in primul trimestru al anului 2024. Pretul mediu CIF pentru importurile de busteni din China din Germania a scazut cu 10% la 150 de dolari pe metru cub.

Scaderea dramatica a importurilor de busteni din China din Germania a fost cauzata de conflictul dintre Rusia si Ucraina, care a dus la o crestere generala a preturilor la energie in Europa si la o crestere semnificativa a costurilor pentru productia majora si industriala in Germania.

Germania si-a pierdut pozitia de al doilea cel mai mare furnizor de busteni catre China, clasandu-se doar pe locul sase in primul trimestru al anului 2024.

Noua Zeelanda a ramas cel mai mare furnizor de busteni catre China in primul trimestru al anului 2024. Importurile de busteni din Noua Zeelanda in China au crescut cu 13% la 4,29 milioane de metri cubi, evaluate la 552 de milioane de dolari, ambele in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului 2023. Pretul mediu CIF pentru importurile de busteni din Noua Zeelanda a scazut cu 2% la 129 de dolari pe metru cub.

Proportia importurilor de busteni din Noua Zeelanda in China a reprezentat 48% din volumul total al importurilor de busteni.

Această știre a fost tradusă automat din limba engleză. Pentru a vedea articolul original, vă rugăm să faceți click aici.