ETIC susține managementul durabil al lemnului în Europa

Sursa:
ETIC/Fordaq
Vizualizări:
62
  • text size

ETIC, Confederația Europeană a Industriilor Lemnului, conduce lupta pentru promovarea durabilității și gestionarea responsabilă a resurselor lemnoase. ETIC se străduiește să evidențieze rolul esențial al lemnului într-o economie circulară, asigurând conservarea și utilizarea responsabilă a pădurilor europene.

ETIC este mândră să prezinte Manifestul său, Rădăcini în durabilitate: poziția ETIC ca operator european al naturii, care stabilește viziunea noastră pentru un viitor durabil. Acest Manifest evidențiază angajamentul nostru de a conserva resursele forestiere, susținând principiile economiei circulare și promovând utilizarea responsabilă a lemnului.

 

Afirmați valoarea inlocuibilă a lemnului

ETIC evidențiază importanța lemnului ca resursă regenerabilă și piatră de temelie culturală. Pădurile sunt active neprețuite care trebuie recunoscute în politicile publice, în Europa și în întreaga lume.

 

Angajament pentru durabilitate

Ca voce unită a tuturor părților interesate din industria europeană a lemnului, ETIC promovează urmărirea riguroasă și aprovizionarea responsabilă, pledând pentru practici etice și durabile în întreg lanțul valoric al lemnului.

 

Răspuns la creșterea cererii sociale

Cu creșterea conștientizării consumatorilor, cererea de produse pe bază de lemn crește în întreaga Europă și ETIC solicită politici care susțin gestionarea durabilă a pădurilor pentru a satisface această cerere responsabil.

 

Susținerea comerțului cu lemn tropical certificat

ETIC susține comerțul cu lemn tropical certificat, promovând practici legale și durabile care conservă pădurile, sechestrează carbonul și stimulează economiile locale.

 

Evidențierea principiilor prosperității

ETIC are următoarele principii cheie:

- Promovarea lemnului în lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității;

- Promovarea produselor de mobilier prietenoase cu mediul înconjurător;

- Îmbunătățirea urmăribilității și eficienței prin certificare și inovație digitală;

- Sprijinirea tranziției către o economie verde și circulară.

 

Vorbiți cu o voce unită pentru industria europeană a lemnului

ETIC reprezintă vocea unită unică a tuturor actorilor din industria europeană a lemnului pentru a reaminti și evidenția rolul său vital în combaterea schimbărilor climatice și conservarea pădurilor.

Link către Manifestul ETIC: Rădăcini în durabilitate: poziția ETIC ca operator european al naturii

 

CONTACT

 

patrizio.antonicoli@etic.website        info@etic.website          +32 475 939091              +32 2 4018700

Această știre a fost tradusă automat din limba engleză. Pentru a vedea articolul original, vă rugăm să faceți click aici.
Postează un comentariu