Industria produselor din lemn din Malaysia se așteaptă să se recupereze în acest an

martie 27, 2024
Sursa:
ITTO/Fordaq
Vizualizări:
37
  • text size

Industria produselor din lemn se așteaptă să se redreseze în acest an, urmând proiecțiile de creștere îmbunătățite pentru economia SUA, principalul piață pentru exporturile de mobilier din Malaysia.

Johari Ghani, ministrul pentru Plantatii si Marfuri, a declarat că performanța industriei a scăzut în ultimii doi ani, dar guvernul este angajat să sprijine durabilitatea și creșterea acesteia. "Pentru 2024, suntem destul de încrezători că exporturile de mobilier se vor redresa la nivelul lor anterior", a spus el după deschiderea Malaysia International Furniture Fair (MIFF) 2024, care a avut loc în Kuala Lumpur.

În discursul său, ministrul a spus că industria lemnului și a mobilierului nu a fost izolată de efectele pericolelor globale, ceea ce a dus la o scădere cu 13% a exporturilor de produse din lemn în 2022 și cu 18% anul trecut. Aceasta se datorează în mare parte slăbirii cererii de locuințe în SUA, cel mai mare cumpărător de mobilier malaezian, care reprezintă peste jumătate din exporturile de mobilier.

Industria mobilierului din Malaysia este în mare parte orientată spre export, cu 44% din exporturi trimise în 186 de țări în ultimii cinci ani. Johari a spus că guvernul a cheltuit aproape 1 miliard de ringgit pentru Programul de Dezvoltare a Plantatiilor Forestiere și a acordat împrumuturi cu dobândă redusă la 88 de companii pentru proiecte de replantare.

Malaysia International Furniture Fair (MIFF), una dintre cele mai importante târguri de mobilier din Asia de Sud-Est, a avut un număr record de 714 expozanți din 15 țări. Evenimentul de patru zile, care a avut loc între 1 și 4 martie, a fost organizat în Centrul de Comerț și Expoziții Internațional din Malaysia. Se estimează că târgul va aduce vânzări de 1,3 miliarde de dolari SUA.

Această știre a fost tradusă automat din limba engleză. Pentru a vedea articolul original, vă rugăm să faceți clic aici.