Prețurile lemnului de pulpă finlandez cresc cu 3-5 la sută în februarie

Sursa:
Luke/Fordaq
Vizualizări:
35
  • text size

În vânzările cu prețuri fixe, prețurile pentru lemnul industrial din Finlanda au continuat să crească în februarie. Prețurile medii pentru lemnul de pulpă au crescut cu 3-5% în funcție de specie, în timp ce prețurile pentru bușteni au crescut cu până la 2%, conform Institutului de Resurse Naturale Finlanda (Luke).

În februarie, prețurile la vânzările cu prețuri fixe au crescut ușor față de ianuarie. Prețul mediu plătit pentru bușteni de brad a fost de 73,3 euro pe metru cub, iar prețul mediu pentru bușteni de pin a fost de 70,4 euro. Prețul mediu al buștenilor de brad a încheiat cu 3% mai jos decât prețurile medii din ultimul an în termeni reali, iar buștenii de pin cu 1% mai jos.

Prețul mediu al buștenilor de mesteacăn a fost de 61,5 euro. Acesta a fost cu 2% mai mare decât în ​​luna anterioară și cu 5% mai mare decât media din 2023.

În vânzările cu prețuri fixe de lemn de pulpă, prețul mediu a fost de 28,4 euro pentru brad, 27,4 euro pentru mesteacăn și 26,9 euro pentru pin. Prețurile au crescut cu 3-5% față de ianuarie și au încheiat cu 3-6% mai sus decât prețurile medii din ultimul an.

În vânzările cu livrare, prețurile medii pentru toate lemnul de pulpă au scăzut ușor față de ianuarie și au fost aproape de 47 euro.

În ianuarie-februarie, volumul total de tranzacționare a fost cu 2% mai mare decât în ​​anul precedent și cu 6% mai mare decât media din ultimii cinci ani.

Această știre a fost tradusă automat din limba engleză. Pentru a vedea articolul original, vă rugăm să faceți clic aici.
Postează un comentariu