Raportul privind prima ediție a Saudi Wood Show

mai 21, 2024
Sursa:
Fordaq
Vizualizări:
2
  • text size

Primul eveniment Saudi Wood Show a avut loc în perioada 12-14 mai, atrăgând 7.300 de vizitatori și având 183 de expozanți din 53 de țări diferite. Această ediție inaugurală a Saudi Wood Show a atras mulți cumpărători și vizitatori serioși, în principal din țările vecine precum Oman, Bahrain, Kuweit și Qatar. Printre expozanți s-au numărat companii din Europa, China, Malaysia, India și afaceri locale din Arabia Saudită. Deși evenimentul a fost mai mic decât Dubai Wood Show, participanții au fost foarte implicați și serioși în ceea ce privește afacerile.

Focus pe expozanți și sector

Expozanții au reprezentat o gamă largă de industrii, inclusiv exportatori de lemn, producători de placaj, producători de mobilier și companii de pardoseli. Companiile chineze au prezentat în principal panouri de perete, feronerie, MDF și produse din placaj.

Există o creștere semnificativă a cererii pentru materii prime precum lemn tare, placaj și panouri MDF. Sectorul construcțiilor din Arabia Saudită are o mare nevoie de materiale de construcții precum lemnul de construcție din rășinoase și panouri de cofrare. În plus, există o cerere semnificativă pentru lemn de palet și producție de paleți.

Insight-uri de piață și dezvoltări viitoare

În timpul vizitelor noastre la depozitele locale și întâlnirilor cu importatorii, a devenit evident faptul că multe companii au contracte anuale pentru aprovizionarea cu lemn. Majoritatea lemnului de rășinoase provine din Austria, România, Finlanda, Suedia și America de Nord (SUA/Canada). Lemnul tare, precum mahonul, iroko, sapele și wenge, este importat în principal din țări africane, în timp ce stejarul, frasinul și fagul provin din Italia, Germania și Croația. Lemnul de la companii precum Abalon, Florian, Pollmeier, Metsa, DABG și VM Holz a fost observat în mai multe depozite. Unele companii obțin și lemn tare din Malaysia și panouri din Thailanda, Indonezia, China și de la producători locali.

Se așteaptă ca Arabia Saudită să caute mai mulți parteneri și furnizori în viitor. Saudi Wood Show a deschis calea pentru noi oportunități de piață, deoarece multe companii au stabilit noi conexiuni și explorează noi posibilități. De la următoarea ediție a târgului, putem aștepta o creștere a numărului de importatori și oportunități de creștere semnificativă pentru noi companii.

Provocări și oportunități

Una dintre principalele provocări pentru noile companii care intră pe piața din Arabia Saudită este barierele lingvistice. Deși multe afaceri sunt conduse de arabi care au un puternic putere de cumpărare și potențial de creștere, afacerile mici și mijlocii adesea nu au personal care să poată vorbi limbi internaționale comune. În plus, unii vizitatori la standul nostru nu aveau cărți de vizită sau site-uri web adecvate, în ciuda faptului că au manifestat interes pentru comenzi mari.

În general, există un spațiu considerabil pentru îmbunătățiri și mai multe oportunități de afaceri după Saudi Wood Show. Putem aștepta perspective mai bune și mai multe interacțiuni de afaceri în viitoarele ediții ale evenimentului.

Această știre a fost tradusă automat din limba engleză. Pentru a vedea articolul original, vă rugăm să faceți click aici.