Stella-Jones raportează rezultatele Q1/2024

mai 13, 2024
Sursa:
SJ/Fordaq
Vizualizări:
41
  • text size

Stella-Jones Inc. a anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru încheiat la 31 martie 2024. Vânzările în primul trimestru din 2024 au crescut cu 9% la 775 milioane de dolari, comparativ cu 710 milioane de dolari anul trecut. Excluzând contribuția achiziției companiei Baldwin Pole and Piling Company, Inc., Baldwin Pole Mississippi, LLC și Baldwin Pole & Piling, Iowa Corporation, vânzările au crescut cu 51 milioane de dolari, sau 7%. Creșterea a fost determinată de o creștere organică a vânzărilor de 10% în afacerile de infrastructură ale companiei, în special stâlpii de utilitate, traversele de cale ferată și produsele industriale, parțial compensată de scăderea vânzărilor de cherestea și bușteni rezidențiali în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Toate categoriile de produse de infrastructură au beneficiat de prețuri de vânzare mai mari față de anul precedent, în timp ce vânzările de cherestea rezidențială au fost afectate negativ de scăderea prețului de piață al lemnului în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul brut a fost de 172 milioane de dolari în primul trimestru din 2024, comparativ cu 136 milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut, reprezentând o marjă de 22,2% și, respectiv, 19,2%. Creșterea profitului brut în dolari absoluti și ca procent din vânzări a fost în mare parte datorată expansiunii marginale a categoriilor de produse de infrastructură ale companiei, în special datorită prețurilor favorabile obținute pentru stâlpii de utilitate și traversele de cale ferată.

De asemenea, profitul operațional a totalizat 124 milioane de dolari în primul trimestru din 2024 față de un profit operațional de 95 milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului 2023, în timp ce EBITDA a crescut la 156 milioane de dolari, sau o marjă de 20,1%, comparativ cu 120 milioane de dolari, sau o marjă de 16,9%, raportate în primul trimestru din 2023.

Profitul net pentru primul trimestru din 2024 a fost de 77 milioane de dolari, sau 1,36 dolari pe acțiune, comparativ cu un profit net de 60 milioane de dolari, sau 1,03 dolari pe acțiune, în perioada corespunzătoare a anului 2023.

"Sunt mulțumit de performanța noastră în primul trimestru, care marchează un început puternic al anului și se bazează pe momentul pe care l-am generat în 2023," a declarat Eric Vachon, președintele și CEO-ul Stella-Jones. "Performanța noastră în primul trimestru reflectă tendințele fundamentale robuste ale pieței în categoriile noastre de produse de infrastructură și o îmbunătățire față de rezultatele noastre solide din al patrulea trimestru. Deși am observat un ritm mai lent al achizițiilor de către utilități în ultimele trimestre, suntem încrezători că angajamentele de volum pe mai mulți ani obținute de la clienți noi și existenți vor fi realizate, evidențiind potențialul de creștere durabil al afacerii noastre."

"Puterea susținută a rezultatelor noastre este o dovadă a concentrării noastre pe creșterea afacerii noastre de infrastructură și valorificarea avantajelor noastre competitive unice. Ne bazăm pe forța relațiilor noastre cu clienții și rețeaua noastră extinsă pentru a profita de oportunități de creștere și a ne îndeplini obiectivele strategice," a încheiat domnul Vachon.

Această știre a fost tradusă automat din limba engleză. Pentru a vedea articolul original, vă rugăm să faceți clic aici.