Vietnam: Obiectivul de export al produselor din lemn de 16 miliarde de dolari SUA în 2024

Sursa:
ITTO/Fordaq
Vizualizări:
42
  • text size

Vietnam și-a propus să câștige 16 miliarde de dolari din exportul de lemn și produse din lemn în acest an, având în vedere perspectivele din anumite piețe, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Principalele piețe ale Vietnamului includ China, SUA, Japonia, Coreea de Sud, UE și China. În primul lună a acestui an, exporturile de lemn și produse din lemn către Europa au înregistrat o creștere pozitivă. Cele către Olanda au adus venituri de 9,2 milioane de dolari, în creștere cu 5% față de luna decembrie și aproape dublu față de ianuarie 2023.

Exportatorii de lemn sunt îngrijorați în continuare de creșterea costurilor de transport, deoarece tensiunile din Marea Roșie au determinat companiile de transport să redirecționeze navele pentru a asigura siguranța. Cu toate acestea, costurile de transport către UE și SUA au început să scadă în ultimele săptămâni. Președintele Asociației de Lemn și Produse Forestiere din Vietnam (VIFOREST), Do Xuan Lap, a declarat că costurile de transport pentru un container de 40 de picioare de la Vietnam către UE au scăzut la 3.786 de dolari.

Această știre a fost tradusă automat din limba engleză. Pentru a vedea articolul original, vă rugăm să faceți click aici.
Postează un comentariu